Du kan have helt op til 9,5 timers idræt og friluftsliv i dit skema om ugen, alt efter hvordan du former dit skoleår

... men du kan også nøjes med 2,5 timers ugentlig motion plus det løse.

Forside / Idræt og friluftsliv i undervisningen

Valgfagsforløb i idræt og friluftsliv

Du kan i løbet af skoleåret vælge mellem et utal af valgfagsforløb indenfor idræt og friluftsliv. Fælles for alle valgfagene er, at alle kan være med, og at vi gør det i fællesskab – uanset niveau, dit boldøjets indstilling, dine motoriske færdigheder eller dine erfaringer med det frie liv i naturen. Vigtigst er, at du har lyst til at kaste dig ud i udfordringerne, og at du oplever glæde ved at bevæge dig og ved at færdes i naturen.

Vesterdal idræt

Vis indhold

Vesterdal idræt er en skøn blanding af konditionstræning, leg og spil. Faget tager sit afsæt i Vesterdal og i de fysiske muligheder som skolens udearealer og faciliteter repræsenterer. Derfor skal vi både løbe på veje, på stier og i mudder, vi skal lege nye og gamle lege, spille beachvolley og disc golf, bruge trapper og træer og meget mere. Vi skal med andre ord ud og mærke vores krop og hinanden, på en idrætsrejse rundt på Vesterdal.

Friluftsliv

Vis indhold

I friluftsliv skal du på opdagelse i naturen og i den danske sensommer. Du skal udforske den vilde, spiselige natur og lave 'vild' mad, du skal på fisketur og tilberede fangsten over bål, du skal blive møgbeskidt, samarbejde, dyste i at bygge tømmerflåder, på vandretur, til vands, lave tårne og møbler af rafter og meget mere.

Men vigtigst, vi skal opleve og udforske naturen sammen, udfordres af den, have det sjov og lære en hel masse af den.

Adventure Sport

Vis indhold

Adventure Sport er forskellige typer af fysisk aktivitet, som alle har det til fælles, at de foregår ude i og i samspil med naturen.
 Det handler ikke om at vinde eller tabe, men om i samvær med andre at udfordre dig selv, at mestre nye discipliner og opleve glæden ved at være fysisk aktiv på land, til vands og (næsten) i luften. Du vil bl.a. skulle prøve kræfter med terrænløb, havkajak, mountainbike, orienteringsløb mm. Og det vil blive både sjovt, hårdt, udfordrende, anderledes og oftest også vådt og beskidt...

Moderne dans

Vis indhold

I moderne dans vil du blive en del af en koreografi - inspireret af forskellige genrer som funk, dancehall, house, rytmisk gymnastik og latinamerikanske danse. I dans arbejder vi med kroppens styrke og smidighed som en forudsætning for at lære dansens teknikker. Vi afprøver de forskellige dansegenrer og udfordrer forskellige former for bevægelse - for til sidst at opnå en større forståelse for og indsigt i, hvad kroppen egentlig kan og hvilke slags bevægelser, man kan sammensætte. Alt dette sker gradvist, og undervisningen har fokus på, at dansen først og fremmest skal være sjov og udfordre den enkelte.

Indendørs boldspil

Vis indhold

I indendørs boldspil skal vi på tur med Røde Ruth til den lokale idrætshal. Her skal vi dyrke forskellige indendørs boldspil som volleyball, floorball og diverse småspil. Vi skal lege, øve, træne og spille, og du skal gennem øvelser, gentagelser og dialog tilegne dig færdigheder indenfor de respektive spil - både fysiske, tekniske og taktiske færdigheder. Alle spillene er holdspil, og du skulle gerne gennem forløbet udvikle dig til en bedre holdspiller - og måske også til en bedre vinder eller taber?

Spring i luften

Vis indhold

I spring i luften skal du springe, lette fra jorden og få luft under vingerne. Alle kan være med, uanset om du er elite springgymnast eller høre til den mere jordnære type. Springene tilpasses den enkelte elev. Vi bygger løbende op; arbejder med styrketræning, koordinationsøvelser, spring over og på redskaber, rulle og håndstand, trampetspring, salto, overslag, udspring fra vippe i svømmehal, kraftspring mm. Så har du mod på at udfordre din vestibulærsans og få en større kropslig forståelse, så er det blot at springe ud i det. Vi skal nok sørge for, at du lander godt og trygt.

Ketcher sport

Vis indhold

Ketcher sport er ketcher spil i form af badminton, minitennis og squash. Vi skal lege, lære, øve, træne og spille en helt masse - og alle kan være med, uanset om du slår huller i luften eller slæber medaljer hjem. Vi spiller for at udvikle os og for at have det sjovt med hinanden, og er niveauforskellene for store, så regulerer vi med små benspænd eller justeringer.

Musikteater - dans

Vis indhold

På danseholdet til årets musikteater, skal du være med til at udvikle og skabe dansekoreografier til stykket - og selvfølgelig danse dem i stykket.

I forløbet skal vi både være kreative, lave improvisationsøvelser, fysisk træning, smidighedsøvelser og danse og øve en hel masse, så vi er toptunede, fleksible, stærke og smidige til at danse for fuld udblæsning i hele 8 forestillinger på blot 4 dage.

Amerikansk fodbold

Vis indhold

I amerikansk fodbold vil du blive præsenteret for amerikansk fodbold og en tillempet non-contact udgave af spillet kaldet flagfootball, hvor der spilles med de såkaldte flag-bælter.


Du skal gennem øvelser tilegne dig de forskellige elementer, som spillene bygger på. Her tænkes for eksempel på sparke- og kasteteknik, løbemønstre og tackleformer. Derudover gennemgås også spillenes regler og de mest grundliggende taktiske elementer.
 Som en del af forløbet indlægges en eller flere ekskursioner til Middelfart, Kolding og Vejle, hvor vi skal træne Amerikansk fodbold med udstyr - det vil sige hjelme og skulder/ brystbeskyttelse.


Bikini og bar mave

Vis indhold

I bikini og bar mave skal vi arbejde med kroppens grundform og udvikling. Vi skal dyrke en masse fitness, puls- og styrketræning, og derudover skal vi snakke sundhed i et bredt og positivt perspektiv. Vi undersøger forskellige kostplaner, kurer, anbefalinger samt dine og andres kostvaner.

Enkelte af timerne skal vi tilbringe i køkkenet, hvor vi skal bearbejde madvarer, lave sunde alternativer til junkfood og snacks og undersøge de forskellige grundsmages betydning for maden.

Verdensidræt

Vis indhold

I verdensidræt skal du på en idrætsrejse verden rundt. Al-verdens lande har en eller flere idrætsdiscipliner, som betragtes som værende en slags nationalsport med tilhørende skikke og ritualer. Rejsen fører os bl.a. forbi Danmark, håndbold, nationalsang og rød-hvide farver, England, fodbold og slagsange, Frankrig, petanque, baguette, moustache og stribede trøjer, USA, cornhole og skovmandsskjorter... og meget mere.

Mødet med de forskellige idrætsgrene pakkes altid ind i de tilhørende skikke og ritualer, så vi klæder os ud, synger nationalsang, spiser baguette mm. Vi gennemgår spillenes regler og de grundliggende taktiske elementer, og så tilegner vi os gennem øvelser de basale færdigheder, som disciplinerne bygger på... Og endelig så spilles alle spillene selvfølgelig i sin helhed.

Survival of the fittest

Vis indhold

Survival of the fittest er et friluftsvalgfag, hvor du vil blive udfordret i og af naturen.

Du skal ikke være alene i vildmarken, men du skal gennem forløbet komme tættere på at kunne klare dig i, med og af naturen. Derfor skal vi nakke og æde med alt, hvad det indebærer. Vi skal lave forskellige udendørsaktiviteter, bygge lejr og overnatte og 'overleve' i det fri... Og vi gør det sammen, så vi nyder og yder sammen og nogle gange langt væk fra både læ, ly og træk & slip.

Skoleåret på Vesterdal er inddelt i 8 perioder, hvor du frit kan vælge at fordybe dig indenfor enten musik & sangfilm & fotoidræt & friluftslivkunst & håndværk eller skuespil & drama. Du kan gå all in på ét område hele året eller vælge at udfordre dig selv på tværs af områderne.

Klassetrin

På Vesterdal har vi både 9. og 10. klasse. Faktisk har vi hele to forskellige 10. klasses tilbud - en 'almindelig' 10. klasse og vores projekt- og eventklasse, PRO klassen.

Vesterdal Efterskole

Til toppen

© 2024 Vesterdal Efterskole

Adresse

Vesterdal Efterskole

Gl. Assensvej 12
5580 Nr. Åby

Kontortid

Man.-Tors.: 8.00-15.30
Fredag: 8.30-13.30