Du kan have helt op til 10 timers film og foto om ugen i dit skema, alt efter hvordan du former dit skoleår

… men du kan også vælge noget helt andet.

Forside / Film og foto i undervisningen

Valgfag i film og foto

Du kan i løbet af et skoleår vælge mellem en række valgfagsforløb indenfor film & foto. Fælles for forløbene er, at de alle har fokus på, at du skal have kameraet i hånden, før du sætter dig til computeren eller forsvinder i skolens mørkekammer. Vi mener nemlig, at hands-on princippet er fantastisk givende, når det gælder fotoarbejde, filmoptagelse og redigering, og derfor er det vigtigt, at du får fingrene i hele processen – lige fra tanke til skærm.

Musikvideo

Vis indhold

I musikvideo skal der selvfølgelig laves musikvideoer. Du vil først blive indført i musikvideoens forunderlige historie - fra den spæde fødsel og frem til i dag. Herefter skal du, med udgangspunkt i eksisterende musikvideoer, selv arbejde med korte, afgrænsede mini-projekter.

Som afslutning på forløbet skal du, sammen med andre, udtænke og producere en musikvideo. Det kan enten gøres til en selvkomponeret eller til en kendt melodi eller sang.

Og jeres musikvideoer skal selvfølgelig, ved fagets afslutning, vises for resten af skolen.

Analog foto

Vis indhold

I analog foto skal du tage billeder med analoge kameraer og fremkalde billederne i skolens mørkekammer. Faget er delt i to...

I den første del af faget lærer du at bruge analoge kameraer, bliver indført i fremkaldeprocessen og øver dig i at fremkalde billeder i skolens mørkekammer. Derudover skal du eksperimentere med cyanotypi eller ‘blåtryk’, som er en gammel fotografisk teknik.

I den sidste del af faget skal du lave dit eget fotoprojekt, som, ved fagets afslutning, skal indgå i en fælles fotoudstilling på skolen.

Kortfilm

Vis indhold

I kortfilm skal der selvfølgelig laves kortfilm. Her skal du i samarbejde med andre udtænke, skrive, filme, spille rollerne i, redigere og præsentere en færdig kortfilm. Alle kan være med. Vi gennemgår nemlig alle dele af en kortfilmsproduktion fra bunden - og er du allerede erfaren udi at filme og redigere, så får du blot mere tid til at fokusere på den gode historie og til at nørde detaljer, lækre billeder og filmiske virkemidler.

Og jeres kortfilm skal selvfølgelig, ved fagets afslutning, vises for resten af skolen.

Digital foto

Vis indhold

I digital foto skal du ikke skyde 1000 billeder på 5 sekunder af dine venner med strutmund og ARTO-pistol. Du skal derimod (be)væbne dig med en hvis portion tålmodighed og et kamera, og så skal du på opdagelse i fotografiets forunderlige univers - og fordybe dig i fotografiet som et sprog og en måde at udtrykke sig på.

I digital foto skal du lære det digitale spejlreflekskamera at kende, så du kan bruge det som et redskab til at gå på opdagelse i verden med. Du skal på udstillings- og inspirationstur, snakke om og se en masse fotografier, lære om billeders udtryk og virkemidler, arbejde med fotografiets forskellige genrer, arbejde med digital billedbehandling og manipulation i Photoshop - og selvfølgelig fotografere, tale om billederne og så fotografere igen og igen og igen…

Faget afsluttes med en fotoudstilling på skolen af jeres værker og serier.

Retrofoto

Vis indhold

I retrofoto skal du tage billeder med pinholekameraer og andre analoge kameraer og fremkalde billederne i skolens mørkekammer. Nogle af kameraerne skal vi selv konstruere og andre er mere traditionelle analoge kameraer.

Faget er delt i to...

I første del skal vi eksperimentere med de forskellige kameraer samt med fotogrammer og cyanotypi eller ‘blåtryk’, som er ældre fotografiske teknikker. Og i den sidste del skal du lave dit eget fotoprojekt, som ved fagets afslutning skal indgå i en fælles fotoudstilling på skolen, hvor vi udstiller både kameraer og fotografier.

Musikteater - film og visuals

Vis indhold

På medieholdet til årets musikteater, skal du være med til at udvikle og skabe visuals og videoscenografi til stykket. I Vesterdals musikteater spiller mediedelen en fremtrædende men også relativt fri rolle. Det giver dig mulighed for at udfordre og eksperimentere med forskellige genrer og virkemidler, som eks. film, grafik, typografi og animation. Medieholdet skal skabe wauw-effekt og visuelt supplere de øvrige musikteaterhold under en sang, en dans, en scene etc.

10. klasses årsfaget - film

Er du vild med film, skal du gå i 10. klasse, og har du lyst til at lære at lave dine egne filmproduktioner, så har du mulighed for at vælge faget film. Film er et fag, der har ligeså mange undervisningstimer som dansk, engelsk og matematik, hvilket giver rig mulighed for fordybelse og tid til at gå i detaljen.

I faget film arbejder vi med idéudvikling, storyboarding, tilrettelæggelse, teknik, lys, optagelse af billeder og lyd samt redigering og præsentation af dine filmproduktioner… Og herunder fokuserer vi målrettet på vigtige filmiske virkemidler, som billedbeskæring, kameravinkel, farver, klipning, underlægningsmusik etc. Det er virkemidlerne, der skaber filmens æstetik – og så bidrager de til at fortælle historien og til at skabe den rette stemning og spænding i en film.

Som afslutning på året laver du, sammen med andre, en kortfilm, som du deltager i årets Frame Filmfestival med.

I 10. klasse skal du, ved siden af dansk, engelsk og matematik, vælge 3 fag af 8 mulige – hvoraf film er det ene. De øvrige er fysik/kemi, performance, samfundsfag, psykologi/filosofi, musikteori samt kunst & design.

Klassetrin

På Vesterdal har vi både 9. og 10. klasse. Faktisk har vi hele to forskellige 10. klasses tilbud - en 'almindelig' 10. klasse og vores projekt- og eventklasse, PRO klassen.

Vesterdal Efterskole

Til toppen

© 2024 Vesterdal Efterskole

Adresse

Vesterdal Efterskole

Gl. Assensvej 12
5580 Nr. Åby

Kontortid

Man.-Tors.: 8.00-15.30
Fredag: 8.30-13.30