Sådan bor du på Vesterdal

Drengehuse, 
pigehuse & 
blandede huse 

På Vesterdal bor du i elevhuse, som alle har fælles opholdsstue, bad, toilet og tekøkken.

Husene er jeres hjem – og sammen med jeres huslærer har I et fælles ansvar for at få jeres hus til at fungere, både til hverdag, rengøring og fest.

Skytten, Vædderen, Fisken, Tyren, Jomfruen, Stenbukken, Vægten, Løven & Vandmanden

… er navnene på vores ni elevhuse. Vi har tre blandede drenge- og pigehuse, fire rene pigehuse og to knap så rene drengehuse, som alle er indrettet med fælles opholdsstue, bad, toilet og tekøkken. Langt de fleste værelser er tomandsværelser, og nogle få tremands. Husene er jeres hjem, og derfor må I også forholdsvis frit indrette jer på værelserne og i husene, så I føler jer hjemme. I starten af skoleåret får hvert hus lidt penge til indretning af jeres opholdstue, så I kan sætte jeres personlige præg på jeres hus og gøre det hyggeligt, trygt og hjemligt.

Hvert hus er tilknyttet 1-2 huslærere, og sammen med jeres huslærer(e) har I et fælles ansvar for at få jeres hus til at fungere, både til hverdag, rengøring og fest.

Ingen sengetid, men hustid og værelsestid

På Vesterdal har vi ingen sengetid, men derimod hustid og værelsestid. Og det er ikke fordi, du ikke skal sove – tværtimod. Det er faktisk netop for at du kan sove trygt og godt… og lære at lytte til dig selv og andre, og tage de fornødne hensyn. Nogle gange har vi brug for at gå tidligt i seng, andre gange er der behov for at geare lidt ned inden sengetid efter en intens dag og snakke eller hygge med de andre i huset, inden du går på værelset. Nogle gange er der lektier, der mangler at blive lavet, og andre gange en fødselsdag der skal fejres med dagens fødselsdagskage, eller en ny frisure, der skal afprøves – og alt det vil vi gerne give plads til. For jo bedre I kender hinanden i huset og på værelset, jo tryggere bliver jeres hverdag i på Vesterdal, og jo bedre kan I tage hensyn til hinandens ønsker og behov.

Så på Vesterdal skal du ikke ligge i din seng på et bestemt tidspunkt, men du skal i hverdagene være i dit hus kl. 21.45 og på dit værelse 22.45. I skal i husene hver især og sammen tage ansvar for, at både du og de andre får sovet tilstrækkeligt og er friske til næste dag – og kan I ikke selv administrere det ansvar, så hjælper vi jer selvfølgelig.

Du skal være i dit eget hus 21.45

I husene hjælper man hinanden med at få tingene til at fungere

Klassetrin

På Vesterdal har vi både 9. og 10. klasse. Faktisk har vi hele to forskellige 10. klasses tilbud - en 'almindelig' 10. klasse og vores projekt- og eventklasse, PRO klassen.

 

Vesterdal Efterskole

Til toppen

© 2024 Vesterdal Efterskole

Adresse

Vesterdal Efterskole

Gl. Assensvej 12
5580 Nr. Åby

Kontortid

Man.-Tors.: 8.00-15.30
Fredag: 8.30-13.30